JC JAZZ CHORUS-SERIEN.Gitarforsterkere

INNOVASJON TESTET AV TIDEN
FOR ET KLART OG RENT SOUND

JC-120JAZZ CHORUS

Guitar Amplifier | 120W

JC-40JAZZ CHORUS

Guitar Amplifier | 40W

Tonalitet over tid er en evigvarende drøm. Trofast og hensiktsfull streben er klarhet. Ensom leting etter renhet er en uendelig oppgave.

40 år med Roland Jazz Chorus

JC Jazz Chorus-serien ble født i 1975. Siden da har mange av musikkhistoriens største navn lagt sin elsk på forsterkerens egenartede «JC Clean»-tone og originale «Dimensional Space Chorus»-effekt. Bak det karakteristiske soundet står et unikt design, optimalisert for cleanlyd.

*This picture includes prototype models.

Epokegjørende siden 1975

1970s
1980s
 • 1984
  JC-120H

  Topp med 120 watts utgangseffekt. EQ-seksjonen har HI-TREBLE i stedet for Bright-switch.

 • Billy Duffy
  (THE CULT)
  Finn ut mer >
 • 1984
  JC-77

  Mellomstor JC med 80 watts utgangseffekt og 2x10-tommers speakere.

 • 1986
  JC-55

  Kompakt JC, lett å bære med seg. 50 watt. 2x12-tommers speakere.

1990s
 • 1992
  JC-20

  Populær på grunn av genuin JC-tone selv om den er på størrelse med et leketøy. 20 watt, 2x5-tommers speakere.

 • Johnny Marr
  (THE SMITH etc.)
 • Gil Norton
  (PRODUCER: FOO FIGHTERS, PIXIES, ECHO & THE BUNNYMEN etc.)
 • 1996
  JC-85

  Kraftig 80-wattsvariant for scenen. 2x10-tommere.

 • 1997
  JC-90

  Upgraded from JC-85. Featuring 2 x 10" speaker by Eminence. 80W power.

 • Freddie Cowan
  (THE VACCINES)
2010s

Technical Story

Historisk utvikling

Siden produksjonen startet i 1975, har JC-120 hatt et annet sound i siktet enn den varme distortionen som en standard rørforsterker leverer. I begynnelsen var ikke den massive og direkte «JC Clean»-tonen veldig tiltalende for gitarister som elsket god, gammel rørforvrengning. Men med tiden fant mange den transparente og rene «JC Clean»-tonen helt uerstattelig. Med sin usammenliknbare tone og voldsomme slitestyrke har Jazz Chorus-forsterkerne kontinuerlig preget musikkutviklingen siden den kom på markedet. JC har aldri hengt fast i fortida, og fortsetter å by på nye løsninger i en musikkverden preget av endring, både i studio og på scenen.

Design spesialtilpasset «JC Clean»

Det unike «JC Clean»-soundet har en bred, ren, massiv tone med stort lydtrykk og fast og fin respons. Jazz Chorus er også kjent for å være den ampen som best utnytter potensialet i effektpedaler, fordi den gjenskaper det som kommer inn gjennom inngangene på en tro måte. «JC Clean»-lyden er resultat av et design som er spesialtilpasset for cleansound, som manifesterer seg ved at JC har både to separate sluttforsterkere og to speakere. Sluttforsterkerne utnytter potensialet i speakerne til fulle, hvilket resulterer i både klarhet og et detaljert sound uten tap av frekvenser. Det fører med seg ikke bare et fett lydtrykk, men også en ren tone og dynamisk respons med stort headroom.

Dimensional Space Chorus

Også choruseffekten i JC er resultatet av et spesielt design. På grunn av de to separate sluttforsterkerne kan den ene av de to speakerne gjengi direktelyden, mens den andre speakeren genererer lyd med periodisk pitchmodulasjon. Når disse to tonene blir blandet i rommet, oppstår den nydelige choruslyden. Dette karakteristiske soundet, som altså blir skapt av et nøye uttenkt design, kalles «Dimensional Space Chorus». Dette var verdens første choruseffekt, som debuterte på musikkscenen da Rolands JC-120 Jazz Chorus ble lansert i 1975.