All Killer, No Filler: Nå kommer de nye Roland TD-25K V-DrumsTrommevirvel – for det siste tilskuddet i Roland V-Drums. Du la kanskje merke til Roland TD-25K som ble lansert under Musik Messe 2015 i Frankfurt? Og nå dør du etter å finne ut hvorfor dette settet skapte så mye buzz (uten at du orker å dykke inn i manualen). Les videre …

Det første store er TD-25 module. Den henter sin teknologi fra vårt flaggskip TD-30 sound engine, og er kapabel til å gi mer uttrykksfulle lyder, med høyere kvalitet, enn noe annet trommesett der ute. Vi har lagt store resurser i å skape 18 essensielle trommesett – med SuperNATURAL behaviour modelling – i stedet for å fylle modulen opp med hundrevis av endimensjonale lyder du aldri kommer til å bruke.

Det er nå enklere enn noen gang å velge trommesett, og tilpasse de enkelte lydene etter ditt behov. Enkelte V-Drums brukere har fortalt oss at de kvier seg på å endre gode fabrikkpresets, i fall de skulle komme til å ødelegge disse. Med TD-25s enkle brukergrensesnitt tar det sekunder å skreddersy trommesettet ditt, enten du vil endre en cymbal fra 18” til 16” –eller skifte til en maple skarp. Og er du ikke fornøyd, tar Undo-knappen deg raskt tilbake til utgangspunktet.

Det er nå enklere enn noen gang å velge trommesett, og tilpasse de enkelte lydene etter ditt behov. Enkelte V-Drums brukere har fortalt oss at de kvier seg på å endre gode fabrikkpresets, i fall de skulle komme til å ødelegge disse. Med TD-25s enkle brukergrensesnitt tar det sekunder å skreddersy trommesettet ditt, enten du vil endre en cymbal fra 18” til 16” –eller skifte til en maple skarp. Og er du ikke fornøyd, tar Undo-knappen deg raskt tilbake til utgangspunktet.

La oss ta en nærmere titt på hvordan Roland TD-25K vil gjøre deg til en bedre trommeslager …

#1. Gi trommespillet ditt personlighet med responsive padder og cymbaler

Om du er opptatt av uttrykket i spillet dit, og redd et digitalt trommesett vil ødelegge dette – sjekk ut Roland TD-25K og TD-25KV. Se hvordan de ultra-responsive triggerne lar personligheten i spillet ditt skinne gjennom. PDX-100 Mesh Snare Pad oppfatter til minste detalj plassering og styrke i slagene dine. Om du bare så vidt vil berøre skinnet – eller dælje løs; PDX-100 responderer akkurat som du forventer at en akustisk skarptromme skal. Det samme gjelder for CY-12C Crash, CY-13R Ride og ikke minst VH-11 V-Hi Hat. Forsøk å ”choke” eller slå på bjella i cymbalene, eller test åpne-lukke bevegelsen i hi hat-en, og vi garanterer at du er overbevist. Når et sett svinger som dette, kan du ikke unngå å spille med både innlevelse og stil.

#2. Et digitalt trommesett som støtter de råeste trommeteknikkene

Det kan være både vel og bra med gode, gamle four-on-the-floor, men når spillet blir mer avansert og grensene utfordres, ønsker du at trommesettet henger med. Uansett hvilke bevegelser du utsetter Roland TD-25K og TD-25KV for, kan du være trygg på at utstyret vil gjengi hver minste nyanse akkurat som det skal. Rim shots, virvler, flams, ghost-slag og cymbalswells; all dynamikken i selv det råeste, eventyrlige trommespill, bringes til live med SuperNATURAL-teknologien og Behaviour Modelling, hentet fra vårt flagskip TD-30. Når du har et sett du vet kan håndtere ”flashy” tromming, får du selvtilliten du trenger for å bevege deg utenfor komfortsonen.

#3. Bli med i hvilket som helst band, spill hvilken som helst sang, med preset kit sounds

Det er frustrerende å sitte bak et trommesett som ikke kan forandre seg med musikken, særlig når man vet at de best bandene ikke låser seg fast i en sjanger. Med Roland TD-25K og TD-25KV får du et svært omfattende utvalg innebygde trommelyder og –sett, for alt fra smooth jazz til savage metall. Dette gjør det meget enkelt å bytte uttrykk. Ikke bare er dette et glimrende verktøy for å finne fram til eklektiske lyder i studio, systemet er så idiotsikkert at du også kan bruke det ”i kampens hete” under konserter. Du vrir enkelt og greit på datahjulet og velger sjanger (rock, jazz, electronic etc), for så å bla videre mellom lydene i denne kategorien. Det hele skjer så raskt at du ikke engang trenger å legge ned stikkene mellom låtene.

#4. Tilpass settet til din personlige touch og lyd

Du er musiker, ikke en robot, det er derfor viktig at trommesettet kan tilpasse seg deg – og ikke motsatt. TD-25K og TD-25KV setter deg i førersetet, og lar deg tilpasse ergonomi og lyder – akkurat slik du vil. Både selve rammen og posisjonen på hver pad kan justeres slik at det passer deg helt perfekt. I softwaret kan du sette pad-parameter som tuning og ”muffeling”, for å tilpasse individuell touch og sound. Om du har dårlig tid kan du ta alle tammene samtidig med en hurtigfunksjon. Endringer lagres automatisk, slik at du ikke trenger tenke på å navngi og lagre oppsett mens du sitter i en hektisk bandøving. Skulle du være misfornøyd med din egen kreasjon, tar Undo-funksjonen deg raskt tilbake til utgangspunktet. Alle store trommeslagere har sin signaturlyd, dette er den smarte måten å finne din.

#5. Bli bedre, raskere, med Coach-funksjon

Tradisjonelle trommeleksjoner er uvurderlige, men det er lett å miste entusiasmen om man blir gående ”å sparke småstein” mellom timene. TD-25K og TD-25KV har en innebygget coach-funksjon som er den raskeste og billigste måten å bli bedre på, uten at det blir kjedelig. Bruk ventetiden mellom trommetimene på å jobbe deg gjennom interaktive øvelser! Vanskelighetsgraden blir høyere etter hvert som du blir bedre, og en score på slutten av leksjonen motiverer deg til videre øving. Sammen med en lett tilgjengelig metronom, har du en lærer som står klar 24 timer i døgnet.

#6. USB – inngangsporten til jammer og profesjonelle demoer

USB-porten er ikke bare en tilkobling, det er inngangsporten til nye musikalske ideer, tutorials og innspilling. Når bandkompisene er bortreist, plugger du inn smarttelefonen eller en USB-stick, og spiller sammen med dine favoritt WAV-/MP3-filer. Du kan loope deler av materialet, eller justere hastigheten på playbacket for å øve inn vanskelige passasjer. Å spille inn demoer har aldri vært enklere. La oss si at du får en epost fra en gitarist som gjerne vil ha et trommebeat han kan bruke under sitt nye riff. Der du før måtte ha koblet opp mikrofoner og software for å spille inn, løser TD-25 settene oppgaven på et øyeblikk; Legg riffet på en USB-stick, last det inn i TD-25 og øv til det sitter helt perfekt. Deretter spiller du inn trommesporet (med eller uten klikk), eksporterer resultatet (med gitarriffet) via USB – og sender det hele tilbake via nettet.

Nyheter